home Ľ coaching

Coaching

Charlotte Venema richt zich op jouw persoonlijke effectiviteit op de werkvloer. Individuele coaching ondersteunt je bij je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. In een coaching traject gaat het om een combinatie van reflectie en concrete verandering. Je leert je kwaliteiten bewuster inzetten en effectief samenwerken met
anderen.

Stijl van coaching

Charlotte is een goede luisteraar en vragensteller. Ze is direct in haar feedback en is uit op meer bewegingsruimte in denken, voelen en doen van de coachee. Ze stelt kritische vragen om te verhelderen, ideeŽn te onderzoeken en te inspireren tot een andere invalshoek. In de coaching focust Charlotte op concrete stappen in de praktijk. Wat ga je doen met je verworven inzicht en nieuwe vaardigheden?

Aanpak coaching

Tijdens de coaching werk je aan de hand van "kritische incidenten". Dit zijn concrete situaties uit je werksituatie. Situaties die gaan over wat je wil versterken of verbeteren in je functioneren.

Samen met Charlotte analyseer je deze situaties en onderzoek je welke
gedragsalternatieven je hebt. Daarnaast bespreken we relevante technieken en vaardigheden. Aan het einde van iedere sessie formuleren we een praktijkopdracht voor de volgende keer.

Coaching in Persoonlijk Leiderschap

Hoe geef je in een team en organisatie richting aan ambities en doelen? Hoe krijg je anderen mee, hoe ga je om met weerstand?
Visie, een planmatige aanpak van doelen en de interactie met collega’s zijn essentieel bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. In de coaching onderzoek je met Charlotte de reikwijdte van je overtuigingskracht en oefen je met praktische handvatten om deze
te vergroten. Er is aandacht voor je persoonlijke waarden en drijfveren en hoe je die verbindt aan team- en organisatiedoelen.

Coaching zorgprofessionals

Charlotte heeft veel ervaring met het coachen van zorgprofessionals. Thema’s zijn o.a. stressmanagement, positionering in multidisciplinaire teams en motivatie bij reorganisatie.

Coaching professionals in de non-profit sector

Charlotte coacht regelmatig medewerkers in non-profit organisaties die vanuit hun passie werken. Gepassioneerde mensen werken snel "grenzeloos". In de coaching besteden we daarom meestal extra aandacht aan energiemanagement en begrenzing. Uitgangspunt
daarbij is, dat het bewuster inzetten van persoonlijke kwaliteiten meer balans geeft tussen je professionele afstand en emotionele betrokkenheid.

-Charlotte heeft me geholpen om mezelf beter te leren kennen en te begrijpen.
Dat bepaalde patronen in mijn gedrag ontstaan zijn door ervaringen uit het verleden,
maar dat dit wel te veranderen is. En dat begint bij herkennen.
Het fijne van haar aanpak was dat ik me niet kon verschuilen achter mijn glimlach. Die
doorzag ze, maar tegelijkertijd voelde het vertrouwd om helemaal eerlijk te kunnen zijn
over wat ik dacht en voelde.-
Irke Marjen-Wiersma, Director Logistics Forbo.

DISC-model

-Charlotte heeft mij geholpen met adequaat timemanagement. Bijzonder is haar integrale invalshoek: van praktische adviezen tot helpen uitvinden waarom het niet lukt en wat ik hier aan kan doen. Haar persoonlijke aanpak en sterke betrokkenheid was inspirerend. Het resultaat blijft en groeit verder. Ook een paar jaar na de coaching.-
Willem Mak, plv. programmadirecteur Water/Internationaal, Ministerie Infrastructuur en Milieu.


| Meer
website crkbo